خوردن جیوه باعث مرگ یک جوان شد

دماسنج یکی از برجسته ترین برنامه های زندگی واقعی است که از عنصر جیوه استفاده می کند تا به پایین توجه کند و مقادیر دمای اشیاء یا محیط اطراف را نشان دهد.

برخی از کاربردهای روزانه جیوه در پنکه قدیمی شامل اندازه گیری دمای بدن یک موجود زنده ، درجه حرارت در داخل فر ، دمای گوشت و غیره است. اکثر دماسنجها برای عملیات اصلی خود به خواص جیوه متکی هستند.

دماسنجهای جیوه برای برنامه های داخلی ، تجاری ، صنعتی و همچنین تحقیقاتی استفاده می شود. ضریب بالای گسترش جیوه در تلویزیون قدیمی سونی یکی از مهمترین خصوصیات عنصر است، به همین ترتیب ، سایر خواص مانند حالت مایع در دمای اتاق و نقطه جوش زیاد جیوه به گسترش دامنه دمای قابل اندازه گیری دماسنجها کمک می کند.

یک لامپ فلورسنت یا یک لوله فلورسنت به طور معمول شامل یک لوله شیشه ای ، یک لایه فسفر ، دو الکترود و پر کردن گاز است. هنگامی که ولتاژ بین الکترودهای لامپ یا لوله به مقدار قابل عمل حفظ می شود ، تخلیه گاز بین الکترودها صورت می گیرد.

این  تخلیه باعث می شود ذرات بار یا الکترون ها در امتداد میدان تولید شده توسط الکترودها حرکت کنند و با اتم های گاز برخورد کنند. برخورد بین اتمهای گاز و الکترون باعث می شود اتمهای گاز به طور موقت به حالت هیجان زده منتقل شوند.

حالت هیجان زده بسیار ناپایدار است به همین دلیل جیوه قرمز در تلفن قدیمی شروع به از دست دادن انرژی می کند و پس از مدتی به حالت انرژی اصلی خود می روند.

اتم ها در حالی که به سطح انرژی اصلی باز می گردند ، انرژی را به طور کلی به شکل نور UV آزاد می کند. نور UV به راحتی برای انسان قابل مشاهده نیست ، به همین دلیل یک لایه فسفر در قسمت داخلی لامپ یا لوله ای قرار می گیرد که تمایل به تبدیل نور ماوراء بنفش به نور مرئی دارد.

پر کردن گاز مورد استفاده در لامپ ها یا لوله های فلورسنت مورد نیاز است که با توجه به ماهیت و نوع کاربرد بسیار با دقت انتخاب شود. از نظر تجربی ، رادیو ضبط قدیمی جیوه دار نسبتاً مؤثرتر در لامپ های فلورسنت است. این به دلیل همبستگی بین نور ساطع شده توسط ترشح جیوه و در دسترس بودن فسفور است.

  • منابع:
  1. 13 Mercury Uses in Everyday Life
  • تبلیغات: 
  1. به فرزندانتان یاد بدهید چگونه کت بپوشند
  2. با پوشیدن کت دیگر سردتان نمیشود
  3. فردی پیش بینی کرد که یک کودک باعث از بین رفتن تمامی انسان ها می شود!
  4. بررسی خصوصیات مورفولوژیکی فلفل دلمه ای