سقز کوهی خام گیاهی محلی

همان طور که می دانید، سقز کوهی خام ماده‌ای است که از گیاهی محلی به نام درخت بنه به دست می آید و دارای رایحه بسیار خوبی می باشد. این درخت در مناطق کوهستانی دارای هوای سرد پرورش می‌یابد. کردستان و یکی از شهرستان های آن به نام سقز به یکی از قطب های اصلی تولید کننده سقز تبدیل شده اند.

سقز خوراکی را همانند صمغ بادام کوهی از درخت بنه و در ابتدای فصل پاییز که زمان تراوش این محصول می باشد، استخراج می نمایند. پس از برداشت این ماده، محصول جهت فراوری به کارخانه مخصوص منتقل می گردد و تصفیه خواهد شد تا آماده مصرف عموم بشود. صادرات سقز به صورت خام و فراوری‌ شده توسط کارخانجات صورت می گیرد.

هم‌اکنون خواص و ضرر های سقز را به اختصار بیان خواهیم کرد. سقز شامل خاصیت های صنعتی، خوراکی و دارویی می باشد و صادرات آن به دیگر کشورها بدین منظور صورت می‌گیرد. از این ماده ارزشمند در طب سنتی نیز به فراوانی یاد می‌شود. به‌ کارگیری سقز در صنایع جهت تولید مواد خوراکی مانند شکلات، آدامس و غیره‌ می باشد. همچنین در این کارگاه ها آدامس کوهی سقز از تولید به مصرف نیز عرضه می شود. علاوه بر آن به منظور تولید خمیر دندان و محصولات مرتبط با بهداشت دهان و دندان نیز از آن استفاده می نمایند. ساکنین نواحی کوهستانی غرب کشور عزیزمان ایران مثل کرد ها و ترک های آذربایجان به خوبی با این ماده خوراکی و خواص آن آشنایی دارند، زیرا که درخت بنه در این مناطق می روید. از جمله خواص سقز عبارت است از:

  1. جویدن آدامس سقز موجب پاک نمودن دستگاه گوارش و معده می گردد.
  2. به علت کاهش ترشحات بزاق، سقز بودی بد دهان‌ را از بین می‌برد.
  3. مصرف نمودن سقز برای اشخاص مبتلا به خشکی دهان توصیه خواهد شد.
  4. سقز جهت سفید کردن رنگ دندان ها و پیشگیری از پوسیدگی آن ها مفید واقع می‌گردد.
  5. میل کردن شیره سقز سبب دفع سنگ کلیه خواهد شد.
  6. از ترکیبات سقز، عصاره آلوئه ورا و عسل جهت بهبود یافتن زخم های افراد دیابتی استفاده می گردد.
  7. سقز اشتها آور بوده و جهت هضم غذا بسیار موثر است.
  8. مصرف کردن سقز موجب عملکرد کبد و طهال شود و از ترکیب آن با چربی حیوانی آب شده جهت نرم کردن ناخن های خشک و شکننده استفاده می‌گردد.
  9. از این ماده ارزشمند جهت بهبودی مشکلات ایجاد شده در باسن و ترک های پوستی و خارش بدن استفاده خواهد شد.
  10. سقز چشم ها را براق می کند و موجب بهبود مشکلات تنفسی می شود.
  11. همچنین سقز فواید فراوانی برای پیشگیری از جوش و لک های پوستی دارد.

استفاده از سقز طبیعی بر خلاف آدامس های تولید شده که حاوی قند و مواد افزودنی بسیاری می باشند، هیچ ضرری نخواهد داشت. این محصول گیاهی و محلی ممکن است به علت عدم رعایت بهداشت و غیر استاندارد بودن فرایند تولید موجب بروز مشکلاتی در دستگاه گوارش یا ناراحتی های دیگری شود. فرایند استخراج شیره سقز از درختان در صورتی که به خاک یا میکروب های دیگر آلوده گردد ممکن است سبب ایجاد بیماری برای شخص شود، بنابراین هنگام‌ خریداری و مصرف این محصول مغذی بسیار مراقب باشید.

سقز کوهی خام گیاهی محلی

فروش سقز کوهی

فروش سقز کوهی جهان سرشار از موادی می باشد که علاوه بر این که دارای جنبه خوراکی هستند برای بدن نیز بسیار موثر می باشد. سقز خوراکی نیز یکی از موادی می باشد که حاوی خواص بسیار زیادی می باشد و کاربرد های گوناگونی دارد. فروش سقز کوهی توسط مراکز گوناگونی صورت می‌گیرد. احتمال دارد این محصول مغذی در کشور عزیزمان ایران شناخته شده نباشد این در صورتی است که در سایر نقاط جهان از آن در صنایع گوناگون استفاده می‌گردد، به همین دلیل صادرات سقز همیشه از رونق خوبی برخوردار بوده است. سقز از جمله موادی می باشد که احتمال دارد اشخاص زیادی نسبت به آن شناخت نداشته باشند، به همین دلیل در زمان خریداری می بایست به علائم ظاهری آن توجه نمایند تا سقز اصل را خریداری کنند. رنگ سقز اصل کاملا سفید می باشد و هیچ گونه طعمی نخواهد داشت. سقزی که اصل و واقعی باشد با گذشت زمان تغییر رنگ نداده و به رنگ زرد متمایل نخواهد شد،‌ علاوه بر این عطر و مزه آن نیز دچار تغییر نخواهد شد. اگر سقزهایی را در بازار مشاهده کردید که دارای رنگ زرد می باشند، احتمال تقلبی بودن آن‌ها وجود دارد. سقز های تقلبی زمان میل نمودن به دهان و دندان می‌چسبند اما سقز اصل مانند آدامس به آسانی در دهان جویده می شود.

صادرات سقز اصل به سراسر نقاط جهان صورت می‌گیرد و جهت استفاده در صنایع گوناگون کاربرد دارد. هم‌ اکنون که اطلاعی را درباره خواص سقز دریافتید و می‌دانید سقز خاصیت دارویی دارد، ممکن است کنجکاو باشید که سقز اصل را از کجا تهیه نماییم؟ سقز خوراکی را از عطاری‌های معتبر خریداری نمایید اما نکته حائز اهمیت اصل یا تقلبی بودن آن می باشد. بنابراین صمغ سقز را حتما از مراکز معتبر تهیه نمایید، تا از کیفیت بالا و اصل بودن آن اطمینان حاصل‌نمایید.‌ بنابراین اگر قصد خرید سقز را دارید می بایست از نمونه های متفاوتی که مورد تایید وزارت بهداشت می‌باشد یا سقز های تصفیه شده که در عطاری های معتبر موجود هستند استفاده نمایید. در بعضی از بازارها که فروشندگان اقدام به دست فروشی می کنند و به تهیه و ارائه سقز فعالیت دارند و شما از روند تولید محصول هیچ اطلاعی ندارید، ممکن است اقدام به خرید سقزی بی کیفیت و مضر نمایید، بنابراین احتیاط کنید.

شیره سقز محلی علاوه بر خاصیت های دارویی که پیش ‏‌تر‌ بیان نمودیم دارای کاربرد‏های گوناگون در صنایع مختلف مانند صنایع عطرسازی و داروسازی می باشد. اصلی ترین مواد در ساختار این صمغ روغن تربانتین و کلوفان می باشد. از تربانتین به عنوان سم دفع آفت ها و علف‏ کش ها، برای معطر نمودن پاک کنندها، صابون و تهیه واکس استفاده خواهد شد. از کلوفان نیز به عنوان حجم دهنده و پرکننده در ساخت کاغذ، چسب کاغذ و غیره استفاده می‌شود. علاوه بر این از مشتقات آن در روغن‌های معدنی، مرکب چاپ روزنامه‌ها، محلول‌های چسبی و غیره استفاده خواهد شد.

در این مقاله اطلاعات جامعی را درباره سقز کوهی محلی و خواص آن، همچنین کاربرد آن در مصارف دارویی و صنعتی را بیان نمودیم. علاوه بر این نکاتی را جهت خریداری سقز اصل یا تقلبی دریافتید. شما می توانید از طریق مراجعه به سایت آراد برندینگ اطلاعات خود را ارتقا داده و از طریق ارتباط با مشاوران ما، نسبت به خریداری سقز اصل اقدام نمایید.